Sikkerhedsmæssige hændelser

Heldigvis er det sjældent, at medlemmer af Rungsted Kajakklub er involveret i hændelser og episoder som
medfører skader eller som kunne udvikle sig til at blive farlige eller livstruende. Men det hænder, og vi har
også oplevet tilfælde hvor folk på land har alarmeret redningstjenesterne fordi de har troet at kajakroere
har været i knibe.

Afmeld alarm

Hvis du i forbindelse med kæntringer eller andre situationer er i tvivl om nogen kan have alarmeret redningsvæsenet, så er det vigtigt at du ringer 114 eller 112 for at afblæse en eventuel alarm.

Indberet hændelser

Du skal hurtigt kontakte klubbens formand hvis du har været involveret i en situation hvor redningstjenesten er blevet alarmeret.

Du skal derefter kontakte Sikkerhedsudvalget om alle hændelser som har involveret redningstjenester eller som udviklede sig til at blive potentielt farlige (se linket i boksen til højre hvis du er medlem). Sikkerhedsudvalget vil derefter sammen med dig gennemgå hændelsesforløbet.

I Rungsted Kajakklub samler vi beskrivelser af hændelser som klubbens medlemmer har været involveret i. Formålet med disse hændelsesbeskrivelser er at lære af dem - ikke at hænge nogen ud. Beskrivelserne er derfor anonymiserede.


Hændelsesbeskrivelser

I boksen herunder er samlet udvalgte beskrivelser af hændelser som medlemmer af Rungsted Kajakklub har været involveret i. Vi bruger beskrivelserne som cases, og for dem alle gælder, at vi kan lære noget om sikkerhed i forbindelse med kajakroning. Beskrivelserne er derfor primært tænkt til brug for medlemmer og uddannelsesaktiviteter i Rungsted Kajakklub.

  • Dagtur for introer i hårdt vejr
  • Februarroning - uheld og kold roer
  • Ventur med uheld langt fra land
  • Problematisk redning tæt på molen i bølger og kraftig pålandsvind
  • Kæntring som førte til alarmering af redningstjenesterne